www.chiromedicahealthcenter.ro

Moduri prin care poți reduce durerile provocate de hernia de disc

noiembrie 27, 2018

Hernia de disc este una dintre cele mai întâlnite afecțiuni ale zilelor noastre. Această boală poate afecta atât adulții, cât și adolescenții și creează un disconfort continuu în zona spatelui. Hernia de disc este o problemă care trebuie depistată din timp și tratată cât mai curând. În caz contrar, aceasta poate duce la complicații majore.

Pacientul poate  fi tratat prin terapii de influență asiatice sau în cel mai rău caz, printr-o operație. Însă, înainte de a trece la intervenția chirurgicală – dureroasă și cu riscuri serioase, încearcă să tratezi durerile prin ședințe de terapie sub îndrumarea unui specialist. În prezent, există o varietate de posibilități când vine vorba de alegerea medicului potrivit. Cel mai sigur este să îți întrebi doctorul de o recomandare.

Ce tratamente există?

Dacă hernia de disc îți provoacă dureri și nu știi ce tratament să urmezi, citește rândurile de mai jos. Astfel, vei găsi un ghid concis al modalităților de reducere a durerilor fără riscul unei operații chirurghicale.

  • Chiropractica

Provenită din medicina tradițională asiatică, chiropractica este o terapie alternativă pentru hernie de disc, care prezintă o dezvoltare continuă. Din ce în ce mai mulți oameni aleg să urmeze acest tratament.

Compusă din mai multe ședințe, chiropractica ajută la înlăturarea durerilor provocate de hernie sau la diminuarea lor.

Această terapie se bazează pe exactitate și prezintă riscuri semnificativ mai mici decât cele prezente la o intervenție chirurgicală. După epuizarea pachetului de ședințe, pacienții sunt instruiți în exerciții făcute pe cont propriu acasă. Acestea ajută la întărirea musculaturii. În final, se realizează o stabilitate a coloanei vertebrale.

  • Acupunctura

O altă terapie provenită din mediciana asiatică – mai precis, China – are la bază un tratament realizat cu ace. Aceasta este împărțită pe ședințe ținând cont de gravitatea bolii, ce durează până la o jumătate de oră.

Acupunctura ajută la reducerea inflamației și relaxarea mușchilor adiacenți zonei afectate.

  • Masajul terapeutic

Acest procedeu este împărțit în zone locale și zone generale, iar tehnicile utilizate variază de la apăsări ușoare, la apăsări cu presiuni mai mari. Terapia îmbunătățește flexibilitatea spatelui. Efectele urmărite după sunt calmarea durerii și stimularea circulației sangvine.

Masajul nu poate fi realizat de oricine. Asigură-te că este efectuat de o persoană instruită în acest sens. Poți urma recomandările prietenilor sau ale doctorului tău.

  • Yoga

Un specialist te va sfături să urmezi un program de exericiții fizice prin această practică indiană. Acestea îți vor relaxa corpul prin controlul respirației și prin meditație.

Poți urma tratamentul de unul singur, însă este recomandat să te înscrii la un curs de yoga. În acest fel, vei avea mereu un supraveghetor care să observe progresul tău și să știe adapteze programul ținând cont de acest lucru.

Metodele explicitate mai sus nu prezintă pericole, însă ele trebuie urmate sub îndrumarea unui profesionist. El știe căile prin care te poate trata și poate decide care dintre ele te va ajuta în momentul de față.

Dacă te-ai decis să urmezi o terapie înainte ca boala să degenereze, te sfătuiesc să accesezi linkul: http://www.chiromedicahealthcenter.ro/chiropractica-terapie-alternativa-pentru-hernii-de-disc/ și să te interesezi de serviciile oferite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *