Motoarele electrice si ce nu stii despre ele

La un moment dat poate ca iti vor trebui cunostintele despre motoare electrice. Fiind sau nu cunoscator in domeniu, minima informare nu strica.

Stim despre acestea ca sunt dispozitive care transforma energia electrica intr-una mecanica. Inversul situatiei, daca se poate spune asa, tine de ceea ce un generator electric.

Cum functioneaza

Un motor electric are la baza principiul fortelor electromagnetice; acestea isi manifesta actiunea asupra conductorului, strabatut la randul sau de curent electric. Povestea este una mai complexa pe masura ce ajungi sa descoperi si care sunt tipurile de motoare electrice.

Tipuri de motoare electrice

Grupele tipurilor de motoare, asa cum se gasesc si la bracomotoareelectrice.ro, se refera la tipologia acestora in functie de anumiti factori descriptivi. Spre exemplu, din punct de vedere al tipului de curent ce le strabate se pot clasifica ca fiind motoare de curent continuu sau alternativ. Daca e sa ne ghidam dupa numarul de faze, atunci este vorba de motoare electrice monofazate, polifazate de asemenea.

Utilitatea unor motoare electrice dovedeste si aria larga de necesitati. In functie de domeniu exista si cerinte ce fac ca tipologia motoarelor electrice sa fie una vasta. De la motorul ce mentine in miscare benzile de transport, scarile rulante spre exemplu si pana la cele pentru trenuri de ce nu, motoarele electrice sunt variate. Astfel, la bracomotoareelectrice.ro se gasesc motoarele potrivite pentru orice misiune.

De la etapa standard si pana la cea personalizata este un singur insa important pas: nevoia. Acolo unde ai nevoi specifice, nu te ajuta ceea ce se gaseste pe piata asa ca vei fi in cautare de expert care sa iti adapteze conditiile. Din acest punct de vedere, exista pe piata si motoare electrice executate dupa nevoi, un soi de nisa personalizata, daca se poate spune astfel. Acestea sunt special proiectate, vin la pachet cu toate optiunile si nu in cele din urma beneficiaza de aceeasi atentie de livrare si intretinere. Asta cel putin cand vine vorba de expertii de la Braco.

Doar cateva exemple in privinta tipologiei motoarelor electrice de la Braco demonstreaza faptul ca se lucreaza la nivel extins; aici poti gasi motoare electrice trifazate, cu 2 turatii, cele de curent continuu sau cu rotor bobinat, de inalta tensiune, cu frana si asa mai departe.

Pentru o alegere potrivita exista elemente definitorii care au in vedere definitia tipului de motor si anume tensiunea, viteza si puterea respectivului motor necesar pentru a pune in functiune un anumit dispozitiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *