Natura ca parte din noi

iulie 17, 2014

Se spune ca suntem parte din natura, ca ne-am nascut in centrul ei si ca ar trebui sa avem grija de ea, pentru ca si ea poate avea grija de noi daca o lasam. Deja stim ca o gramada de ierburi de leac, de plante si de flori salbatice sau cultivate de noi sunt foarte bune in combaterea, despistarea si vindecarea diferitelor afectiuni si boli de care sufera organismul nostru.

In cele ce urmeaza voi enumera cateva disfunctii de personalitate si plantele care pot ajuta la o ameliorare a acestora si chiar la o schimbare de idei si de stari de spirit.

Maslinul se spune ca poate spori energia mentala si fizica dupa o perioada mai grea, in cazul in care esti extenuat de pe urma unui program supraincarcat. Mustarul salbatic te linisteste si iti ofera o stare de pozitivism, alungand starea de deprimare cauzata de capriciile care nu iti sunt satisfacute sau de starile de nemultumire permanente din cazul tau.

Nucul este copacul ce te poate ajuta sa iti recapeti puterea necesara pentru a face fata unor tipuri de evenimente neplacute in viata ta, sau in cazul in care te confrunti cu schimbari majore cum ar fi casatoria, divorul, un nou job sau poate decesul cuiva drag.

Pinul este de asemenea un arbore ce te poate ajuta in cazul in care resimti mai mereu o stare de permanenta vinovatie, insa nejustificata. Acest arbore poate reduce aceasta tendinta a ta de a-ti reprosa tot felul de lucruri mereu si de a avea o stima de sine foarte scazuta.

Ovazul salbatic iti poate oferi sprijin cand vine vorba despre limpezirea mintii si forta de a lua noi decizii rationale si inteligente. Asta in cazul in care viata pe care o traiesti te nemultumeste complet si nu stii cine sau ce ti-ar putea da un imbold catre fericire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *