scriitori

Nu toti scriitorii mor de foame

iulie 29, 2015

Cei mai mari scriitori ai lumii au obisnuit sa traiasca in saracie si au dus o viata plina de lipsuri. Insa, exista unii scriitori care au reusit sa treaca de aceasta etapa si au simtit gustul luxului. Printre ei se numara Daniele Steel, Stephen King, Paulo Coelho, James Patterson sau J.K. Rowling, care au reusit sa domine literatura zilelor noastre.

Cu toate ca astazi literatura pare sa piarda teren iar interesul publicului tanar pare sa scada, exista acesti oameni care totusi au reusit sa starneasca o mica parte de interes si care au reusit sa intre in randul celor mai bogati oameni din lume, avand conturi de milioane de dolari. Se pare ca nu oricine moare de foame daca alege sa faca literatura.

Potrivit clasamentelor internationale, nu orice carte vinde, ci cele de tip fantasy, care reusesc sa domine ultimii ani de vanzari. Motivul pentru acest lucru este dezbatut de expertii din domeniu, iar acestia au concluzionat ca oamenii din ziua de azi sunt insetati de povesti mai mult ca niciodata, dar si de taramuri magice sau de realitati paralele. Exista oameni care au reusit sa isi construiasca un imperiu impresionant de pe urma creatiilor sale.

Care sunt cei mai bogati scriitori ai lumii?

Nu e de mirare ca cea care l-a gandit pe Harry Potter este cea mai faimoasa scriitoare din lume. J. K. Rowling domina clasamentul celor mai bogati oameni care au facut literatura, reusind sa castige aproape un milion de dolari. Rowling era o simpla profesoara care ducea o viata normala, insa din dorinta de a-si creste copilul cat mai bine, scriitoarea britanica a incercat sa mearga cat mai departe. Cel mai faimos vrajitor din toate timpurile a reusit sa impresioneze oameni din toate categoriile de varsta dupa ce cartea a fost ecranizata. In prezent, scrierile sale sunt traduse in peste 60 de limbi straine si inregistreaza mai mult de 400 de exemplare.

Paulo Coehlo are o avere estimata la aproape 500 de milioane de dolari, reusind sa cucereasca lumea datorita volumul „Alchimistul”- care i-a adus autorului succesul pe care si-l dorea. Alchimistul a fost pe primele locuri in peste 70 de tari si a vandut aproape 65 milioane de exemplare.

Stephen King are o avere de 400 de milioane de dolari iar James Patterson a reusit sa stranga 390 milioane de dolari- insa a fost intens criticat de colegii sau pentru ca a devenit foarte comercial.

Alaturi de acesti scriitori se mai numara Dan Brown, george R. R. Martin si Suzanne Collins.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *