relatie buna mama

O relatie mai buna cu mama

septembrie 3, 2014

Mama este cea care ne-a dat nastere si in cele mai multe cazuri a fost acolo langa noi de fiecare data cand am avut nevoie. Chiar daca nu a putut sa ne ofere totul, ea a incercat orice ca sa ne faca fericiti si pentru a ne vedea impliniti si in bunastare. Si tata, cel de langa ea, este o persoana foarte importanta in viata noastra, in jurul acestor doi gravitand toata viata noastra sau cel putin toata lumea noastra de atunci cand eram copii.

Pe parinti trebuie sa ii iubim asa cum sunt, sa ii iertam pentru lucrurile cu care ne-au suparat si sa incercam sa nu purtam ranchiuna sau sa ramanem suparati pe ei o vesnicie, pentru ca ei pun la inima mai mult decat noi si sunt mult mai afectati de ceea ce le spunem negativ despre noi.

Trebuie sa ne respectam mama pentru ca ea ne-a oferit mereu ce a fost mai bun din tot ce aveau in casa, ne-a furnizat cele mai bune sfaturi si idei de viata pe care ea le-a experimentat deja. Ne-a oferit o educatie, un mediu familial cald si protectiv si dragostea fara de care nu am fi putut ajunge niste persoane calde, calme si iubitoare la randu-ne.

Pentru a reusi sa-ti tii aproape mama, sa te reconectezi cu ea chiar daca a trecut ceva timp, da-i semne de viata, viziteaz-o si sun-o ori de cate ori poti, mai ales daca va aflati la distanta una de cealalata. Mama ar trebui sa fie prietena ta cea mai buna si sa iti stea alaturi mereu(si tu la fel).

Pana ce nu va mai fi pe acest pamant, mama va ramane alaturi de tine, te va considera puiul ei si va incerca sa te protejeze in orice fel. Iubeste-o,  respect-o, ascult-o, ajut-o si fii alaturi de ea oricand are nevoie. Asta este cel mai important lucru pe care il poate face un copil pentru mama lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *