Obiceiuri financiare pe care toata lumea trebuie sa le aiba

iulie 23, 2014

Exista cateva obiceiuri financiare importante pe care toata lumea ar trebui sa le dezvolte pentru a avea o viata buna, fara datorii si plati in zadar. De fapt, a avea controlul asupra banilor tai este un lucru necesar, in special daca vrei sa-ti imbunatatesti veniturile personale. Daca vei urma acesti pasi simpli pentru dezvoltarea de bune obiceiuri financiare, iti vei putea schimba intreaga viata.

Nu cumpara nimic sub impulsul de moment

Unul dintre cele mai importante obiceiuri pe care ar trebui sa le adopti este de a nu cumpara nimic sub impulsul de moment, chiar daca vei gasi cateva promotii sau reduceri. Mai bine lasa acele lucruri in magazin, la locul lor si pleaca acasa. Odata ce vei parasi magazinul, vei uita de ele. Insa, de nu vei uita totusi de ele, intreaba-te daca intr-adevar ai nevoie de acestea, si daca da, cumpara-le, binenteles, daca ti le permiti.

Pune ceva bani deoparte intr-un cont de economii

Ar trebui de asemenea sa adopti un obicei financiar de a-ti face un cont de economii la banca, in care sa tot adaugi cativa banuti in mod regulat. Poate ca te vei afunda intr-o rutina zilnica de platit facturi si vei uita de a mai si economisi cativa bani.

Pierderea locului de munca, reparatii la masina personala si poate o boala sunt unele dintre cele mai importante motive pentru care ar trebui sa economisesti niste bani. Incearca sa pui deoparte cel putin 10% din fiecare salariu lunar pe care il primesti tocmai pentru a-ti putea indeplini viitoarele nevoi financiare.

Nu folosi carti de credit

In timp ce cartile de credit sunt usor de folosit si convenabile, acestea te pot aduce cu usurinta in situatii dintre cele mai problematice. Un card de credit te poate ajuta sa iti pastrezi banii si il poti pastra intotdeauna pentru urgente. Insa, foloseste-l daca iti permiti sa-l incarci macar o data la doua luni de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *