Panourile electronice schimba felul in care conducem

august 21, 2014
in Auto

Niste soferi distrati sunt niste soferi periculosi. Tocmai de aceea nu este ok sa conduci si sa vorbesti la telefon in acelasi timp. Exista o mare sursa de probleme cauzata de o prezenta continua in locurile aglomerate si in marile orase: panoul de afisaj electronic.

Studiile din cadrul Institutului pentru siguranta pe drumurile nationale din Olanda a descoperit acest lucru. Soferii isi petrec mai putin timp acordand atentia cuvenita condusului si privitului in fata sau in oglinzile retrovizoare si mai mult timp uitandu-se dupa toate reclamele acre sunt afisate pe panourile electronice de pretutindeni, de la marginea drumurilor sau de pe cladiri.

Studiul a descoperit de asemenea si faptul ca cei mai multi dintre oameni sunt mai degraba capabili sa spuna cu exactitate ce reclame au vizionat si unde anume erau amplasate panourile cu afisaj electronic sau simplu, decat faptul ca au trecut pe rosu sau semnele de circulatie pe care le-au intampinat in timp ce sofau intr-o anumita directie.

Problema se pare ca sta in aceste dispozitive prin care sunt afisate tot felul de produse si servicii carora li se face reclama. Cea mai mare parte negativa din toate aceste lucruri consta in faptul ca acest tip de panouri, pe langa faptul ca deja creaza probleme sub forma in acre se afla, se vor imbunatati, vor deveni mult mai complexe odata cu evolutia tehnologiei.

Se pare ca ultimul panou cu reclame pe care il vizionezi inainte de a ajunge in dreptul semaforului este cel care iti da impulsul de a trece sau nu pe rosu si de a lua decizii radicale, chiar daca toate aceste lucruri se intampla in mod inconstient.

Asadar, acest tip de promovare al diferitelor servicii si produse de peste tot din lume par sa constituie tot mai mult o problema serioasa si pot cauza accidente grave de circulatie si de asemenea pierderi de vieti omenesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *