Perele sunt foarte bune din mai multe puncte de vedere. Perele cresc puterea creierului si accelereaza nivelurile de energie. O para normala contine 15% din doza zilnica recomandata de cupru, un mineral care ajuta la mentinerea sistemului nervos sanatos, crescandu-ti si intelectualitatea. Daca te simti lent si lenes dupa masa, gusta o para si iti vei creste de indata nivelul de energie si vei reusi sa duci la indeplinire si mai multe sarcini date de la munca.
Perele sunt niste surse excelente de fructoza si de glucoza care te va ajuta sa fii plin de energie de-a lungul a toata ziua. Imi place sa adaug pere la smoothie-urile mele de dimineata pentru energie si vitalitate pentru toata ziua. Perele ajuta la controlarea diabetului zaharat.
Perele au un index glicemic de 38. Acestea ajuta la prevenirea cheagurilor in sange si ajuta la controlarea glucozei din sange. Aceste fructe sunt scazute in calorii si bogate nu nutrienti care ajuta la accelerarea pierderii in greutate si la sporirea sistemului imunitar.
Perele ajuta la prevenirea cancerului. Datorita continutului bogat in fibre, perele ajuta de asemenea si la preventia anumitor tipuri de cancer, inclusiv cancerul de colon si cancerul la sani. Mai mult de atat, perele sunt pline in antioxidanti potenti sub forma de vitamina C care protejeaza celulele de radicalii liberi. O para obisnuita contine in jur de 11% din doza zilnica recomandata de vitamina C.
Ca si bonus, perele contin acid hidroxicinamic care ajuta la prevenirea cancerului la stomac si plamani. De vreme ce pielita perelor contine majoritatea antioxidantilor din acest fruct, se recomanda destul de mult a se consuma pere cu tot cu coaja, ca si in cazul merelor de asemenea.
In ziua de azi, perele sunt subestimate si nici macar nu imi dau seama de ce anume. Fie ca sunt proaspete, la conserva sau coapte, perele au o gramada de abilitati grozave pentru sanatatea noastra.