personaje mystery

Personaje din genul mystery

aprilie 5, 2015
personaje mystery
personaje mystery

Exista o duzina de detectivi privati in cadrul genului mystery in carti si filme sau seriale si in productiile media, de la Sam Spade si Mike Hammer si pana la  Robert B. Parker’s Spenser. Exista investigatori privati contempirani cum ar fi V.I. Warshawski a lui  Sara Paretsky, Sharon McCone a lui Marcia Muller si Precious Ramotswe. a lui  Andrew McCall Smith.

Alte exemple in includ si pe detectivul cu origini franceze Hercule Poirot, una dintre cele doua personaje indragite din cartile sau seriile politiste ale autoarei Agatha Christie, dar si  Philip Marlowe a lui Raymond Chandler. Aceste personaje  vor cauta si investiga  cazurile pana cand le vor rezolva. Acestia isi vor prinde mereu barbatul sau femeia criminal, indiferent de care este raufacatorul in acest caz.

Maestrul absolut al detectarilor  se defineste prin detectivul consultant si ramane cel mai faimos dintre toate, datorita manierismelor si stilului sau intelectual perfect caruia i-au fost atribuite sute si zeci de imitatii.

Acesta este, fara indoiala, nemuritorul detectiv Sherlock Holmes. Sunt mai multe variatii ale povestii create de Sir Arthur Conan Doyle care au aparut in carti, la televiziune in seriale, in filme artistice sau filme de la Hollywood, in audio book-uri, in jocuri video si chiar in simulari de realiate virtuala.

Echipa formata din Sherlock Holmes si din Dr. Watson are o anumita atractie catre public care a fascinat niste generatii intregi si inca continua sa o faca si in ziua de azi. Aventurile acestei echipe in Londra sau in cadrul unor mlastini cetoase atrag si mai mult publicul din nou si din nou.

Cam acestea sunt principalele tipuri de personajedin cadrul genului mystery. Poate ca opularitatea lor nemuritoare exista mai exact datorita a ceea ce  s-a spus cum ca, in povestile cu mistere, lucrurile par sa se descalceasca pana si in ciuda celor mai incurcate scenarii si situatii. Nu-i asa ca adorati filmele si cartile cu mistere? Dati-mi niste exemple de carti sau de asemenea personaje din filme pe care le paceti si poate voi fi inspirata de acestea sa mai creez un articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *