probleme autism

Problema oamenilor cu autism

aprilie 16, 2015
probleme autism
probleme autism

Multi oameni cu autism nu invata niciodata sa vorbeasca cu adevarat, insa oricum altii invata in cele din urma sa vorbeasca  si pot vorbi chiar foarte bine, insa vor invata aceste lucruri mult mai tarziu decat fratii lor fara probleme de autism. Va rog sa nu confundati o dificultate de comunicare cu a nu vrea a fi auzit.

O persoana cu autism se poate sa incerce foarte mult sa-si exprime nevoile si dorintele sau sa se faca inteleasa, insa poate fi destul de dificil  sa-si exprime punctul de vedere atunci cand acest limbaj pretios este limitat si nu foarte expresiv.

Persoanele autiste au dificultati in intelegerea cuvintelor rostite de alte persoane. Oamenii cu autism au niste abilitati extrem de variate de a intelege limbajul celorlalti din jur. Multe dintre aceste persoane inteleg asa ce li se spune, dar nu pot sa aprecieze si sa inteleaga intelesurile ascunse ale unor glume sau ale unor limbaje fine in nuante.

Multe dintre aceste persoane nu pot sa interpreteze limbajul care poate fi ascuns in spatele sarcasmului si al analogiilor care sunt rostite de multa lume. Oricum, multe persoane cu autism, cu repetitie, pot inscrie multe casiguri in aceste domenii, chiar daca nu vin asa direct si natural la fel ca in cazul copiilor fara probleme de genul.

Limbajul prin semne poate s nu fie suficient daca limbajul vorbit nu este foarte bine dezvoltat, pentru ca de cele mai multe ori avem la fel de multe dificultati in a intelege mimica fetei, limbajul trupului si orice tip de gesturi care in mod general coincid cu cuvintele rostite.

Persoanele cu autism folosesc deseori diferite intonatii fata de alti oameni. De fapt, ceteodata acestia folosesc un cu totul alt accent decat familiile lor si fata de comunitatile din care fac parte. Cateodata, vocile acestor persoane pot sa sune oarecum robotic si mecanic. Aceste lucruri nu sunt atipice pentru situatia persoanelor cu autism, chiar daca poate suna putin altfel fata de vocile altor oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *