uscator

Prosoape de hartie sau uscator pentru maini?

august 10, 2015

Te afli in baie si tocmai ai terminat sa te speli pe maini, iar acum trebuie sa te decizi: prosoape de hartie sau uscatorul de maini? Pana nu demult, acest lucru tinea de spiritul de mediu din noi- astfel, prosoapele de hartie ne salveaza mai mult timp, insa este o pierdere de hartie, in timp ce uscatorul de maini ne mananca mai mult timp dar este mai prietenos cu mediul. Cu toate acestea, o revizuire a studiilor realizate recent arata care este castigatorul in aceasta dezbatere: si se pare ca prosoapele de hartie sunt cele care au iesit victorioase.

De ce este atat de important acest lucru? Deoarece transmiterea de bacterii este mult mai probabil sa se produca de pe pielea umeda, decat de pe cea uscata, iar uscarea adecvata a mainilor este o parte esentiala a procesului de igiena a mainilor.

Prosoape de hartie

Se pare ca, pe baza studiilor, prosoapele de hartie sunt considerate a fi cea mai eficienta metoda de a ne sterge pe maini. De ce? Uscatul manilor nu are doar rolul de a elimina apa, ci si bacteriile, atrag atentia cercetatorii, iar prosoapele de hartie sunt mai igienice decat uscatoarele electrice, cu aer cald.

Astfel, oamenii de stiinta au constatat ca pe maini se gasesc mult mai multe bacterii dupa ce oamenii folosesc uscatoare de maini cu aer cald. In timp ce prosoapele de hartie reduc numarul bacteriilor cu 40-60%, uscatoarele de maini cresc numarul bacteriilor, in medie, cu 255%.

Prosoapele de hartie sunt cele mai eficiente din punct de vedere igienic, cel putin din optiunile existente in zilele noasre. Ele usuca rapid pielea, ajuta la inlaturarea microbilor prin frictiune si impiedica raspandirea acestora pe calea aerului. Nu am putea spune acelasi lucru despre uscatoarele de maini care imprastie microbii de pe palme. Partea buna este ca majoritatea acestor bacterii nu sunt periculoase pentru sanatate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *