putere LED

Puterea LED-urilor

februarie 3, 2015

Nu se poate sa nu fi auzit de tehnologia e iluminare cu LED care este atat de celebra si de utilizata in toata lumea. De la iluminarea incaperilor unei locuinte personale, la iluminarea spatiilor comerciale si pana la iluminarea masiva a cailor de acces, cum ar fi autostrazile, exista o intrebuintare a acestui tip de tehnologie peste tot si in toate ramurile industriei.

Faptul ca becurile si dispozitivele de tip LED creazamai multa lumina cu mai putina energie este unul dintre cele mai importante motive pentru care ar trebui sa utilizezi acest tip de becuri. Acestea sunt mult mai eficiente si mult mai economice, pe langa faptul ca sunt eco, decat cele care genereaza o cantitate mai mare de caldura pentru a oferi lumina necesara iluminarii anumitor locuri.

De fapt, luminile de tip LED folosesc doar 25% din cantitatea de energie pe care un bec traditional o foloseste. Dureaza de asemenea de pana la 25 de ori mai mult, ceea ce inseamna ca le vei schimba mult mai rar decat o vei face sau ai facut-o in cazul becurilor obisnuite. Se estimeaza ca prin schimbarea a 15 becuri incandescente din casa ta cu 15 becuri cu LED vei economisi foarte multa energie si multi bani intr-o luna.

Watt la watt, becurile obisnuite si Led-urile sunt foarte similare. Ambele tipuri de lumina produc in mare mausra cam aceeasi cantitate de lumina pentru fiecare watt de putere. O diferenta majora dintre cele doua tipuri de becuri este legata de felul in care este emisa caldura. Becurile cu LED produc lumina axata unui anume puunct, directionala. Daca te vei indrepta un bec cu LED in directia zonei pe care iti doresti sa o iluminezi, exact acest lucru il vei obtine. Oricum, in cazul unui bec fluorescent obisnuit, lumina va straluci intr-un numar de anumite directii separate. Asta este de asemeena corespunzator si pentru becurile incandescente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *