Redu cheltuielile la intretinere pe timpul iernii prin cateva trucuri utile

octombrie 15, 2017

Foarte usor poti pierde controlul asupra cheltuielilor ce tin de intretinerea si incalzirea locuintei, mai ales pe timp de iarna. De aceea trebuie sa fii foarte atent si sa iei toate masurile necesare in vederea solutionarii acestei probleme. Ca sa nu ai parte de astfel de surprize neplacute cand primesti factura la energie, gasesti mai jos cateva solutii eficiente care sa te ajute sa reduci cheltuielile.

Opteaza pentru un termostat inteligent – tehnologia a evoluat intr-atat incat acum ai posibilitatea de a monta un dispozitiv prin care sa controlezi temperatura din casa dupa bunul plac. Spre exemplu, sistemul it 500 disponibil pe saluscontrols.ro iti permite reglarea valorii pe anumite intervale orare, dispunand si de functia inteligenta antiinghet.

Spre deosebire de disconfortul resimtit atunci cand nu ai parte de un astfel de dispozitiv, acum situatiile in care este necesara inchiderea centralei dispar. Nici nu e prea indicata o astfel de actiune intr-un fel, deci iata ca beneficiezi de o solutie mai mult decat convenabila.

Asigura-te ca sistemele de feronerie etanseizeaza corespunzator – se15epi sa o inlocuiesti tu sau sa faci verificarile corespunzatoare, solicita ajutorul unui profesionist in domeniu – cu siguranta cunosti numele unui service bun in orasul tau.

Opteaza pentru solutii de izolare inalt calitative – stii ca cel mai mare procent al pierderilor este favorizat de izolatia necorespunzatoare a locuintei. Ma refer nu doar la pereti ci si la tavan, podea etc. Din nou, daca nu ai cunostinte in domeniu si nu stii ce anume este de preferat in acest sens, orienteaza-te dupa o persoana care, fie a beneficiat de sfatul unui specialist, fie dupa unul in sine. Depinde si de partea casei pe care o izolezi ce material va fi mai potrivit. Spre exemplu, vata minerala are proprietati izolative excelente si nici nu corodeaza in timp. Informeaza-te in privinta preturilor si calculeaza si cantitatea de care ai avea nevoie.

Nu lasa preturile optiunilor mai sus mentionate sa te sperie. Atunci cand faci alegerile cele mai potrivite vei vedea ca rezultatele se vor ridica chiar peste inaltimea asteptarilor tale. Iti poti oferi un exemplu in acest sens, care cu siguranta te va convinge ca merita investitia.

Un termostat inteligent poate parea destul de pretentios din punct de vedere financiar. Mai ales daca tintesti spre un model lansat recent care iti pune la dispozitie functii variate, foarte atractive. Adevarul este ca lucrurile stau cu totul diferit.

Inca din primele luni de utilizare a dispozitivului cheltuielile la energie vor scadea considerabil de mult – multi spun ca procentul de economisire ajunge chiar si la 30%. Asta inseamna ca reusesti sa iti amortizezi investitia intr-un timp relativ scurt, cheltuind apoi suma ce ramane in alte scopuri.

Cum ti se par trucurile mai sus prezentate? Consideri ca iti vor fi acestea de folos in planul tau de a realiza economii la caldura? Te poti interesa cu privire la termostatele inteligente si rezultatele pe care acestea le-au oferit altor utilizatori pentru a te convinge de eficienta pe care o au. Cu privire la celelalte aspecte, cu siguranta gasesti exemple nenumarate care sa te convinga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *