lies

Sa minti sau sa nu minti ? Aceasta este intrebarea

aprilie 24, 2014
in Life

Toata lumea minte. Acesta este un lucru demonstrat, si daca o persoana afirma ca nu minte niciodata, evident minte. Minciunile fac parte din viata noastra de zi cu zi, fie ele minciuni simple, sau adevarate capodopere. Indiferent de tipul minciunii, oamenii mint, si o fac des cand e vorba de relaitii sau situatiile dificile in care sunt pusi.

Sunt anumite situatii in care a minti este necesar, spre exemplu in momentul in care sentimentele unei persoane sunt in joc, atat timp cat minciuna in sine nu va face acest lucru ulterior si intr-un mod mai neplacut. Cu totii gresim, si o facem des, greseli ce pot rani pe cei din jur, in cazul in care mintim si minciuna iese la iveala doua lucruri se vor intampla, Unu increderea pe care acea persoana o avea in cel ce minte se va irosi, increderea fiind elementul ce sta la baza oricariu tip te relatie, si cu cat ajungi mai multi sa minti pe cineva cu atat increderea se diminueaza si pana la momentul in care relatia va lua sfarsit nu va mai trece mult.

Sa minti pentru propria persoana, in ideea de a creea celor din jur o impresie foarte buna despre tine, sau minciunile din viata conjugala, sunt considerate a fi minciuni grave, mari, care daca sunt descoperite ajung sa se transforme in motive ce pot duce la depresie sau chiar boli mentale.

Cu toate acestea cercetatorii spun ca persoanele care mint sunt mai creative, deoarece acestia au o imaginatie mai bogata si cu cat minciuna / povestea este mai detaliata cu atat este mai credibila, de aceea conform unui studiu oamenii ce au imaginatie bogata ajung sa fie cei ce mint mai des.

Partea morala ne sfatuieste sa nu mintim, cum am mai spus, toata lumea minte, mai devreme sau mai tarziu, mai mult sau mai putin, ideea e cum minti si cat esti de convingator in miciunile tale, si daca este neaparat sa minti sa o faci in asa fel incat sa-ti poti acoperi urmele si sa nu dezamagesti persoanele din jur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *