CaritSanMed Mures

Sectiunea de neurologie – cate ceva despre aceasta

noiembrie 24, 2017

Neurologia este ramura medicinii ce se ocupa cu dignosticarea si tratarea de boli organice cu actiune asupra sistemului nervos periferic sau central. Creierul, maduva spinarii, vasele sanguine, structurile inconjuratoare, precum si nervii cranieni, radacinile nervoase, nervii periferici, legaturile cu muschii scheletici, ganglionii spinali – toate sunt structuri organice care tin de domeniul neurologiei.

Pentru un timp destul de indelungat, neurologia a fost vazuta ca o specialitate ce ofera rezultate precise in diagnostice, insa posibilitatile terapeutice ale acesteia au fost limitate. Sunt numeroase afectiuni neurologice ce cunosc tratament eficace in momentul de fata. Spre exemplu, faptul ca s-au putut face diferentieri intre hemoragie si infarct ischemic prin diagnostice neuro-radiologice, a dus la imbunatatirea tratamentelor celor ce au suferit accidente vasculare cerebrale.

Exista in prezent numeroase clinici si spitale cu ramura de neurologie, dedicate celor ce sufera de diverse afectiuni de acest ordin. Sunt probleme de sanatate delicate, ce trebuie intampinate ca atare si tratate cu responsabilitate, iar cei ce le au ar trebui sa caute atent locul in care beneficiaza de tratament. CaritSanMed Mures este o astfel de policlinica, specializata nu numai pe neurologie, dar si alte ramuri ale medicinii generale, apreciata pentru modul in care se implica in fiecare caz. Astfel de locuri sunt necesare pentru  a beneficia de tratamente corespunzatoare, dar si de cele mai bune conditii de igiena si siguranta. Sanatatea pacientilor trebuie sa fie primordiala, deci dotarea adecvata a acestor medii este obligatorie.

Revenind la subiectul articolului, exista numeroase probleme de ordin neurologic cu care se confrunta in momentul de fata atat de multi, pentru unele dintre acestea nefiind identificate inca solutii de vindecare, poate doar de ameliorare a simptomelor sau de mentinere sub control.

Spre exemplu, boala Parkinson inca este cercetata si analizata de catre specialisti. Cei care sufera de aceasta afectiune au la dispozitie o gama larga de medicamente cu efecte favorabile, insa nu complet curative. De asemenea, celor care sufera de epilepsie li se administreaza preparate diferentiate, in functie de modul de manifestare a bolii – uneori se obtin sistari complete a crizelor.

In ceea ce priveste bolile infectioase ale sistemului nervos, acestea sunt vindecate in marea lor majoritate. Desigur, in acest sens este necesar un diagnostic exact si precoce. Inca o problema de ordin neurologic ce poate fi clasificata ca fiind cruciala este scleroza multipla. Pana in momentul de fata nu s-a identificat o metoda de vindecare a acesteia. Cu toate acestea, se pare ca in unele forme clinice ameliorarea favorabila a modului in care evolueaza boala este posibila prin aplicarea de preparate ce au la baza interferonul.

Inca exista numeroase boli degenerative ale sistemului nervos, tot felul de afectiuni de ordin neuro – muscular congenital si malformatii pentru care nu s-au gasit tratamente eficace.

Cel mai bine este, in cazul oricarui tip de afectiuni, sa se ia masurile necesare pentru a le preintampina. Mai ales cei care sufera de afectiuni pentru care nu exista tratament ar trebui sa ia masuri urgente, pentru a evita complicatiile ce ar putea aparea si de la care nu va mai fi cale de intoarcere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *