Sfaturi pentru a avea grija de o pisica sterlizata

iunie 14, 2014

Chiar daca toata lumea din jurul tau te preseaza sa iti castrezi pisica de mica este strict decizia ta, dar daca te gandesti la asa ceva este bine sa te gandesti cum sa ai grija de ea dupa aceasta operatie. Intradevar aceasta operatie iti ofera si avantajele ei.

Pisica va fi mai santoasa, daca o castrezi, va trai mai mult si va fi ferita de boli grave. De asemenea sterlizarea o fereste de aparitia cancerului mamar sau de infectiile uterine. Un alt avantaj este acela ca tendinta de a-si marca teritoriul va fi mai redusa. In acest fel iti poti primi musafirii fara sa iti fie rusine de mirosul din casa.

Asadar, o pisica sterlizata iti ofera numeroase avantaje. Schimbari de comportament dupa aceasta operatie sigur ca exsista. Motanii devin mai putin agresivi si nu vor mai zagria usa sa iasa la plimbare pe acoperisuri.  De asemenea piscutele nu vor mai fi in calduri, planganad intr-una pe holuri. Pisica ta va fi mai clama si chiar mai dragastoasa dupa aceasta operatie.

De asemenea trebuie sa stii ca o pisica sterlizata are nevoie de mai mai putine calorii decat piscile necastrate. Ingrjeste-o foarte bine mai ales dupa operatie. Alege un loc linistit departe de galagie, copii sau alte animale de companie. Fa-i si un culcus cat mai moale.  Las-o sa doarma cat mai mult deoarece efectee anesteziei  se pot simti si la 18 ore dupa aceasta interventie. Dupa 12 ore adu-I putina mancare si apa proaspata.

Cand se va simti mai bine va dori sa manance. In urmatoareel zile este bine sa urmaresti operatia pentru a nu aparea vreo infectie sau sa fie cezul sa se desfaca firele. De asemenea nu o lasa sa umble pe afara sau sa sara prin casa. Poti fi antenta si la orice simptom care poate ascunde o boala: stranuturi dese, respiratie dificila, probleme la urinare etc.

One Reply to “Sfaturi pentru a avea grija de o pisica sterlizata”

  1. Inteleg cat de important e sa ai un pet sterilizat. Recomand tuturor celor care iubesc cu adevarat animalele de casa. Adevarul este ca ai o responsabilitate maricica si trebuie sa ai grija de ei. Eu una sunt o fana a site-ului petshopsalon.ro si iubesc sa-mi rasfat cainele cu produse de acolo!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *