aranjamente florale

Sfaturi pentru aranjamente florale deosebite

aprilie 27, 2015

Cand vine vorba de aranjamente florare ne gandim la un stil deosebit, la un stil aparte ce se potriveste insa la orice ocazie. Florile pot fi si somptuoase si de stil casual, in functie de combinatiile ce se fac si alte elemente de decor ce se adauga. Daca intentia ta este aceea de a apela la aranjamente florale drept decor iata cateva aspecte de care sa se tina cont:

  1. Orienteaza-te in functie de buget. Florile pot fi cu adevarat scumpe mai ales daca alegi acel stil exotic. Pentru a nu trece prin dezamagirea de a nu-ti permite sa le achizitonezi prefera sa te raportezi mai intai de toate la bugetul pe care il ai.
  2. Alege locul potrivit pentru aranjamentele cu pricina. Asta pentru ca trebuie sa iasa in evidenta si merita cu adevarat un loc in care sa impresioneze, acolo unde vizibilitatea este destul de mare.
  3. Varietate de tipuri de flori. Nu te rezuma la simplism sau la clasic. Un aranjament este cu atat mai apreciat cu cat combina mai multe culori si tipuri de flori. Eleganta sa vine si din stilul complex. De asemenea, tine cont ca nu trebuie sa te limitezi la ceea ce inseamna florile de sezon.
  4. Elemente extra, de decor. Un aranjament floral este cu adevarat gata cand se adauga si ceva elemente  de plante verzi, elemente de decor. Pana si ambalajul in sine, suportul sau modul in care se sustin florile conteaza extrem de mult.
  5. Alege o cale complexa a modului in care florile cu pricina sunt amplasate ca si elemente centrale in decor. In functie de tematica evenimentului poate fi vorba de sclipici pe masa, fundite satinate, margele si pietre colorate ce incadreaza o vaza cu flori, fie ea si inalta sau nu.

Stii cat de mult conteaza si adaptarea unor aranjamente florale la tipul de sala si eveniment?Daca vorbim de aranjamente pentru o nunta atunci poti opta pentru vaze inalte si aranjamente de asemenea, pentru a avea mai mult spatiu pe masa. Insa ar trebui sa fie vorba de  o sala mare pentru a nu inghesui elementele sau cel putin pentru a nu crea aceasta impresie. Daca vorbim de o simpla cina atunci aranjamentul ar putea fi unul lejer, cu flori de camp, dispuse chiar foarte lejer, fara detaliere estetica. O vaza mica insa cocheta este suficienta din acest punct de vedere.

Aranjamentele florale servesc ca si cadouri ideale de asemenea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *