exercitii de vara

Sfaturi utile pentru exercitii fizice in conditii de caldura

august 13, 2015

Multi oameni se opresc din a face exercitii fizice in zilele de vara, tocmai pentru ca nu mai suporta caldura de afara. Daca esti unui dintre acesti oameni nu trebuie sa astepti din nou anotimpul rece pentru a face sport.

Vara este un timp ideal sa iesi afara din casa, sa te bucuri de rasaritul de dimineata si de propria sanatate, care nu poate astepta. Unele sfaturi de siguranta te pot ajuta sa indeplinesti un numar de exercitii in timp util chiar si atunci cand vremea calda pare sa te impiedice.

Opteaza pentru haine usoare

Cand e cald afara e foarte tentant sa mergi la o sala de sport doar in costum de baie. Cu toate acestea, multe haine pot fi foarte potrivite pentru tine. Alege haine din materiale usoare, care sa te mentina rece si uscat. Opteaza pentru maneci lungi care sa iti protejeze bratele de la supra-expunerea la razele solare. Nu uita nici sa aplici protectie solara pe fata si maini.

Poarta sosete pentru a te feri de umiditate

Multora li se pare dezgustator acele besici formate din cauza transpiratiei, tocmai pentru ca sosetele pastreaza caldura si nu lasa picioarele sa respire si implicit prin procesul de frecare in timpul alergarii degetele de la picioare sunt supuse caldurii in exces. Sosetele curate, din bumbac sunt cele care pastreaza umezeala departe de piele, incat picioarele sa fie mai curate, cu un miros mult mai proaspat si placut.

Bea suficiente lichide

Cand sunteti in timpul exercitiilor in vreme calda, deshidratarea este un risc foarte grav, incat trebuie sa va asigurati ca beti foarte multa apa. Pentru o serie de exercitii de 60 de minute, trebuie sa consumati cel putin 150 ml de apa la fiecare 15 minute. Daca nu simti hidratarea data de apa plata, atunci incearca un suc natural sau un fresh din fructe bogate in vitamina C.

 

One Reply to “Sfaturi utile pentru exercitii fizice in conditii de caldura”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *