Sifonul de pardoseala, necesar sau nu?

iunie 9, 2020

Scurgerea din pardoseala nu pare sa fie luata in seama in cazul unui apartament, ci mai degraba in spatii special amenajate unde trebuie evitata apa ce se colecteaza pe jos. Asadar sifonul de pardoseala cu sifonare verticala este intalnit in spatii precum bai, terase, balcoane.

Putini stiu ca un astfel de sistem se dovedeste a fi unul practic si tinand cont de faptul ca nu permite mirosurilor neplacute sa patrunda in incapere. Tranzitul apei trebuie sa fie unul fara probleme. In plus, in variantele moderne si de calitate, sifonul dispune si de clapeta, ce ar trebui sa opreasca raspandirea mirosurilor neplacute.

Sifonul de pardoseala – de ce este necesar

Mai cu seama daca in baia moderna iti instalezi un sistem de dus de asemenea modern, cel doar cu un perete despartitor spre exemplu, de tip walk in, atunci masurile suplimentare pentru scurgerea apei sunt necesare. Sifonul de pardoseala este alegerea multora si in cazurile in care in baia cu pricina sunt instalate cazi fara suport, direct pe pardoseala.

Nu va fi montat chiar in mijlocul incaperii, pentru a nu arata dizgratios in ansamblul placilor ceramice. Este musai insa sa fie ales dintr-un magazin de profil si sa corespunda cu anumite repere, standarde. Sunt de evitat cele din plastic, ieftine si cu risc de a acumula bacterii pe suprafata lor. La Shop Einstal spre exemplu regasim variante de sifoane cu say fara conectare la un alt obiect sanitar, cu racord de evacuare de pana la 40 mm. Cu rama si grila din inox, aceasta varianta este una practica si pentru ca se poate curata foarte usor.

Ce se intampla cand nu este montat un astfel de sifon? Exista anumite implicatii; riscul este ca in cazul unor defectiuni de la robineti sau la conectori apa sa nu mai poata sa se scurga la canalizare. Astfel, aceasta va stagna pe podea si nu se va mai scurge la canalizare.

Schimbare sifonului de pardoseala

Cand sifonul da semne de defectiune si anume refuleaza apa, cand aceasta stationeaza si nu se scurge sau sunt tot timpul mirosuri neplacute in baie, se impune schimbarea sifonului. Este nevoie de un instalator pentru o astfel de procedura. Ideal este chiar unul autorizat, ce poate oferi si garantie pentru lucrarea facuta.

Sunt si cazuri in care se poate repara cel existent, in functie de gravitatea cazului. Daca vorbim despre un tip de sifon vechi, este recomandata inlocuirea, pentru ca variantele mai moderne au sita de colectare a parului rezidual si in plus au o clapeta antimiros.

Desi nu este o lucrare complexa, este nevoie de multa grija pentru a nu provoca stricaciuni la nivelul pardoselii, spargerea placilor de gresie fiind una din posibilele cazuri.

In ceea ce priveste achizitia de produse acest lucru se poate realiza la Shop Einstal, direct din cadrul magazinului online. Preturile sunt foarte bune in raport cu nivelul de calitate si durabilitatea produselor. De restul va trebui sa te ocupi cu ajutorul unui specialist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *