hidrofor-economy

Solutia moderna de economisire a apei cu ajutorul hidrofoarelor

februarie 8, 2016

Daca va numarati printre persoanele care locuiesc la casa intr-o zona cu o dezvoltare infrastructurala mai redusa, iar conectarea la canalizare este o problema, stiti cat este de greu sa va alimentati locuinta cu apa. Pentru ca apa din put sa ajunga cu usurinta in instalatia voastra sanitara, este nevoie de anumite echipamente special destinate realizarii acestui lucru. Acesta actiune o puteti face foarte usor, daca veti tine cont de anumite lucruri care va vor face sa alegeti hidrofoare pentru fantani mai calitative si mai eficiente.

Cum sa alegeti hidroforul potrivit

Alegerea marimii rezervorului hidoforului reprezinta unul din cele mai importante aspecte. Trebuie sa fiti atenti la acest detaliu, caci daca veti achizitiona unul prea mic, acesta nu va putea face fata nevoilor voastre, iar daca va fi prea mare, veti plati mult mai mult pentru nimic. Alegerea unor hidrofoare pentru fantani se face in functie de:

  • numarul de consumatori;
  • numarul de bari;
  • frecventa consumului.

Hidrofoarele care au capacitatea de 9 metri beneficiaza de o coloana de aspiratie de 9 metri, ceea ce inseamna ca aceasta este dinstanta de la hidrofor pana la apa. Clientilor le este recomandat sa aleaga un hidrofor mai mare cu 1-2 metri, pentru ca acesta sa ajunga in interiorul apei si sa functioneze mai util.

Cum functioneaza o serie de hidrofoare pentru fantani

robinetPentru o instalare sigura si eficienta, va este recomandat sa apelati la ajutorul unui instalator. Hidroforul va beneficia de doua circuite: aspiratia si refularea.

Aspiratia este cea care aspira apa din put sau din teava, in functie de cauza. Refularea insa are rolul de a forma legatura dintre hidrofor si fiecare robinet din locuinta.

Cum va dati seama daca hidroforul functioneaza bine? In momentul in care pompa acestuia porneste pentru o perioada scurta de timp, se opreste un moment, iar apoi reporneste, inseamna ca acesta sufera de o defectiune. Daca insa de la pornire si pana la oprirea acestuia merge continuu, inseamna ca se afla intr-o stare perfecta si nu aveti de ce sa va faceti griji in aceasta privinta.

Factori care indica performanta hidrofoarelor

  • Puterea dispozitivului care se face doar in watti, indica posibilele performante ale hidrofoarelor. Cu cat puterea motorului este mai mare, cu atat creste si puterea hidroforului de a aduce apa de la adancimi mai mari.
  • Marimea hidroforului trebuie aleasa in functie de numarul de locuitori. Pentru o locuinta medie cu putini locuitori, este sufiecienta achizitionarea unui hidrofor de 25 litri. Daca beneficiati de mai multe bai si de mai multi consumatori, un hidrofor de 100 litri este ideal si recomandat.
  • robinet apaIn functie de cantitatea de apa, presiunea hidroforului varianza. Daca presiunea este mare, apa pompata va ajunge cat mai sus.
  • Optiunile suplimentare ne arata daca hidroforul beneficiaza de functia de pornire si oprire automata in momentul in care in put nu se mai afla apa. Clientul care doreste sa-si achizitioneze acest sistem, va sti cel mai bine daca i se potriveste aceasta optiune suplimentara sau nu.

Rezistent la coroziune, hidroforul este sistemul ideal care ofera clientului posibilitatea de a-si alimenta cu apa propria locuinta, astfel beneficiind de economie si confort.

Blogger: Cerasela S.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *