TheDifference

Te-ai obisnuit ? sau nu iti mai pasa ?

mai 6, 2014
in Life

In viata ajungi sa te confrunti cu numeroase situatii, in care ajungi sa spui ca nu iti mai pasa, sau iti spui ca te-ai obisnuit cu acel lucru, acea situatie, acea persoana.

Aparent sentimentul ce te indeamna sa zici fie ca te-ai obisnuit, fie ca nu iti mai pasa, este acelasi, si este destul de greu sa distingi, intre ce ar reprezenta fiecare din aceste fraze, pentru tine, pentru ceilalti, pentru toti.

Daca e vorba de o situatie ce presupune o anumita actiune de tip repetativ, esti tentat sa spui ca te-ai obisnuit cu ea, dar daca este o actiune care se repeta si iti provoaca o anumita nemultumire, neplacere, fie preferi sa o rezolvi, dupa care iti spui ca te-ai obisnuit, fie ajungi la sentimentul de nepasare, sentiment dat de imposibilitatea de a o rezolva.

Aceeasi idee o poti avea si despre persoanele din jurul tau. In momentul in care te-ai obisnuit cu o persoana, si cu felul ei de a fi, orice actiune defasurata de aceasta ce te implica, fie ea o actiune la care te astepti sau nu, esti impacat cu gandul ca asa e persoana respectiva, nu mai dai atentie evenimentului sau actiunii si pur si simplu iti spui ca „m-am obisnuit cu ea/el, asa e felul  ei/lui de a fi”

Problema apare in momentul in care nu iti mai pasa… In cazul in care o persoana cunoscuta face aceeasi actiune in mod repetat, si acea actiune te deranjeaza, pentru a nu te mai lasa deranjat ajungi sa spuis ca nu iti mai pasa. E destul de greu sa schimbi o persoana, sa-i schimbi obiceiurile, si mai ales felul de a fi, in esenta de ce ai vrea sa faci asta ? Sunt lucruri care definesc  acel om, lucruri ce nu ar trebui schimbate…

Ideea este ca in momentul in care afirmi ca nu iti mai pasa, spui cu toata inima ca iti pasa, doar ca nu vrei sa mai simti asta, si de atunci incepe sa nu-ti mai pese cu adevarat, incet dar sigur, sentimentul dispare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *