implanturi dentare dental premier

Tipuri de implanturi dentare la care poti apela. Vezi aici mai multe

iunie 20, 2024

Vrei sa te bucuri de un zambet stralucitor? Te-ai hotarat sa verifici ce poti face ca sa poti zambi larg in fata tuturor? Daca ai dinti lipsa sau stii ca urmeaza extractii la nivelul cavitatii tale bucale, te poti interesa de un implant dentar, ce este menit sa umple locul liber lasat in urma scoaterii unui dinte. Exista diferite tipuri de implanturi dentare la care poti apela, dar  este bine sa te consulti cu un medic stomatolog care va sti ce sa iti recomande.

Alegerea implantului dentar nu este cel mai simplu lucru de facut deoarece trebuie sa se tina cont de mai multi factori: de varsta pacientului, pentru ca osul poate fi afectat de-a lungul timpului, de probleme existente ale pacientului.

Cate tipuri de implanturi exista?

La Dental Premier sunt doua tipuri de implanturi:

1. Implantul dentar plasat direct in os

Acest implant dentar este foarte des folosit. Este sub forma unui surub si este realizat din materiale precum: titan, zirconiu.

2. Implantul dentar subperiostal

Care se plaseaza sub gingie, dar deasupra osului. Daca osul natural este foarte afectat, acest tip de implant este numai potrivit. Majoritatea persoanelor nu doresc sa fie supuse procedurilor de mariri osoase.

Daca vrei sa afli despre augmentare osoasa pentru diferitele tipuri de implanturi dentale, vezi aici mai multe.

Toti pacientii sunt potriviti pentru implantul dentar?

Sigur, dar in unele cazuri speciale, implanturile pot sa nu reziste foarte mult. Sunt unele criterii pe baza carora unii pacienti sunt mai potriviti decat altii pentru implanturile dentare.

1.  Starea de sanatate generala

Unii pacienti pot intampina probleme in procesul de vindecare si recuperare in urma implantului. Acest lucru poate fi cauzat de sanatatea sa. La persoanele diabetice, ranile se vindeca foarte greu. In cazul unui implant, exista o perioada de refacere a gingiei si pot interveni complicatii in cazul acestor pacienti. Problemele imunitare si problemele ce coagulare a sangelui pot complica perioada de refacere a gingiei.

2. Sanatatea dintilor

Inainte de realizarea unui implant, daca sunt carii existente, acestea trebuiesc neaparat tratate. De asemenea, daca pacientul sufera de paradontoza, aceasta boala a dintilor poate afecta stabilitatea implantului.

3. Sanatatea si densitatea osului

Implantul vine introdus in os, iar sanatatea acestuia este un factor foarte important. Daca osul nu are o marime potrivita, medicul nu are cum sa efectueze un implant dentar care sa fie durabil, fiindca nu va avea stabilitate. In cazul in care osul este subtire, se poate apela la un implant subperiostal.

4. Modul de viata

Daca stilul tau de viata implica fumatul si consumatul de alcool, trebuie sa stii ca acesti doi factori afecteaza, in timp, sanatatea dintilor tai. In cazul implantului dentar, de multe ori se sugereaza ca pe perioada de vindecare, pacientii sa renunte la consumul de nicotina si la consumul de alcool.

Ai grija de sanatatea ta si consulta medicul cand vine vorba de implantul dentar pentru ca sunt mai multi factori de care depinde un implant reusit. Acesti factori pot fi observati doar de un medic specialist care va efectua si analiza radiografiile. Apeleaza la Dental Premier ca  sa ai parte de o ingrijire dentara eficienta.

Contact:

0742 288 440

contact@dentalpremier.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *