treburi casnice copii

Treburile casnice pentru copii

ianuarie 15, 2015

Copiii pot reactiona foarte negativ cand vine vorba despre indeletnicirea cu treburile zilnice de care trebuie sa se ocupe in gospodaria in care locuiesc, mai ales daca le sunt inmanate de catre parinti si nu le fac ei de buna voie. Unii copii chiar urasc a spala vasele. Este si cazul meu sa afost mai bine zis, atunci cand eram mica. Era sarcina cea mai urata de mine atunci cand o primeam de la mama. Alti copii urasc sa pregateasca salata pentru masa.

Daca familia ta este mai mica, ai putea scapa doar prin permiterea copilului tau sa faca o alegere in ceea ce priveste sarcinile casnice care trebuiesc indeplinite in gospodarie. Atata timp cat toata lumea contribuie si lucrurile sunt facute asa cumtrebuie si la timp, totul este ok. In acest fel, va fi mai putin conflict, cearta si stres in casa.

Daca vei folosi acest sistem, este important sa mentii in cap lista de sarcini pe care le-au efectuat, mai degraba decat a mentine o lista ale tuturor lucrurilor pe care nu le fac. Nu vrei ca ai tai copii sa se simta neapreciati, nu-i asa? Chiar daca nu vei impartasi cu ei toate defectele pe care crezi ca le au, acestia vor sti pentru ca se va reflecta in atitudinea ta si va construi resentimente catre acestia.

Incurajeaza-i. Binenteles, iti poti incuraja copiii in continuare sa participe la sarcinile pe care le dai lor si care nu le plac amintindu-le ca nu incerci doar sa ii ajuti cu abilitatile pe care le pot dezvolta pentru viata de mai tarziu. Explica-le de cate ori trebuie si poti ca practica pe care o vor face acum ii va ajuta atunci cand vor fi pe cont propriu si  vor ave casa lor sivor trebui sa aiba grija cum trebuie de ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *