turism

Turismul explorat la maxim

iulie 5, 2015

turismExista mai multe tipuri de turism si fiecare dintre noi a plecat odata din tara cel putin in scopuri de afaceri ori de placere. Insa, pe langa aceste doua tipuri de turism, mai exista si alte tipuri pe care le practica persoanele din intreaga lume. Nota bene, unele dintre aceste categorii de turism vi se vor parea exagerate sau ciudate.

Turismul Jihadi este un nou concept dezvoltat ca o urmare a atacurilor de la 9/11. Se refera la calatoritul in tari straine cu dorinta de a participa la pregatiri teroriste sau pentru participarea la actiuni teroriste. Stiu ca suna ciudat si este ingrozitor, insa acest lucru chiar exista si a fost botezat in acest fel fel.

Turismul de aventura

Destinatiile cele mai faimoase pentru acest tip de turism sunt Nepal pentru pasionatii de urcat pe munte, Croatia pentru catarari si pedalatul in zone de munte, Noua Zeelanda pentru ski si snowboarding si asa mai departe. De asemenea cunoscut si ca calatorit de aventura, acest tip de turism devine din ce in ce mai popular printre cei care cauta aventura peste tot in lume, asta pentru a-si satisface curiozitatea si nevoia de adrenalina.

Turismul de aventurare necesita ca un anumit turist sa aiba o inima destul de tare pentru a risca si sa iba de asemenea si anumite abilitati speciale si pregatire intr-un anumit domeniu de activitate. In mod normal, acest tip de turism se refera la implicarea in activitati destul de dificile si de riscante, in sporturi extreme, bungee jumping, scuba diving, paragliding, zip lining, urcatul si cataratul pe stanci si asa mai departe.

Turismul pentru cetatenie

Cele mai vizitate tari in acest sens sunt Statele Unite ale Americii, Marea Britanie si Canada. Drepturile de cetatenie sunt de fapt scopul principal al celor care se implica intr-un asemenea tip de turism.  Acesta implica calatorirea dintr-o tara in alta pentru a da nastere unor copii, astfel incat acestia sa devina automat membrii acelei tari si sa fie cetateni cu acte in regula acolo. De asemenea suna ciudat, insa trebuie exista si asa ceva si multa lume se foloseste de aceasta forma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *