uleiuri

Uleiuri pentru gatit

martie 2, 2015

Untul clarificat are o aroma fresh si usor dulceaga, punctul sau de fum este a 375 de grade, este o grasime de tip saturata si se foloseste cel mai adesea si este potrivita mai ales pentru prajitul in tigaie, gatitul la temperaturi mari si sotatul legumelor.

Untul are o aroma usoara si punctul sau de fierbere este la 485 de grade, este o grasime de tip saturata si se potriveste cel mai bine pentru prajitul in tigaie, pentru sotat, pentru grill si pentru gatitul la temperaturi ridicate, la abur.

Uleiul de canola are o aroma usoara si punctul sa de fierbere porneste de la 350 pana la 400 de grade. Este o grasime de tip monosaturata si este folosita pentru gatitul in tigaie, prajitul in multa grasime, gatitul la temperaturi ridicate, pentru sotat, dar si pentru copt si salate de mai multe tipuri.

Uleiul de cocos este un tip de ulei ce are aroma usoara, a cocos, asta daca este vorba despre uleiul de cocos extra virgin, si o aroma usoara si simpla, pentru uleiul de cocos simplu. Punctul sau de fum este la 350 de grade, este o grasime de tip saturata si este mai ales recomandat pentru sotat si copt.

Uleiul de porumb are o aroma simpla, udoara, punctul sau de fum fiind la 450 de grade, este o grasime de top polinesaturata. Acest tip de ulei este cel mai folosit la gatit si la toate formele de gatit, de la gatitul in mult ulei, la gatitul in tigaie, la sotat, pentru grill, copt, salate, dar si la fierbere pentru ciorbe si supe.

Grasimea de rata are o aroma savuroasa si placuta. Punctul sau de fum este la 375 de grade si este o grasime de tip saturata. Este in preponderenta si se foloseste mai ales pentru prajeli, sotat, grill si fiert.

Uleiul din seminte de struguri are o aroma usoara si fresh, punctul sau de fierbere fiind la 395 de grade. Este o grasime de tip polinesaturata si este adecvat pentru gatitul in tigaie, sotat, grill, fiert, gatitul la temperaturi inalte, dar si la copt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *