model in viata

Un model in viata: Marilyn Monroe

octombrie 13, 2014

Chiar daca a fost considerata drept o blonda mai prostuta din cauza rolurilor pe care le alegea in filme, Marilyn Monroe se spune ca a avut un IQ de 168, la un nivel de geniu, mai mare chiar decat al presupusului ei amant, John F. Kennedy. Multi cred ca frumoasa blonda nu isi atribuie meritul pentru rolurile sale decat prin prisma infatisarii ei fizice. Cu toate ca nu a fost niciodata nominalizata pentru un Oscar, rolul sau in „Some Like It Hot” -a adus un Glob de Aur.

Aceasta nu era o materialista. Chiar daca rolurile din filmele in care juca Mrilyn o facea sa para o materialista, o femeie care iubea luxul si diamantele, aceasta nu era, de fapt, o materialista. Tot ceea ce detinea erau bijuterii facute sa para real, care de fapt nu erau asa.

Marilyn a schimbat lumea. Impreuna cu Ioana D’Arc si cu Cleopatra, numele lui Marilyn Monroe apare in lista celor 50 de femei care au schimbat lumea. Lista aceasta apare pe Biography Online. Marilyn era o suportera  a drepturilor egale pentru toata lumea. Intr-o vreme cand rasismul era un lucru obisnuit in tara, Marilyn Monroe era o avocata a Miscarii Drepturilor Civile.

Atunci cand prietena sa, Ella Fitzgerald nua putut sa-si obtina un loc in clubul de noapte Mocambo din Los Angeles, Monroe, deja un superstar pe atunci, a sunat personal la club si le-a cerut celor de acolo sa o accepte pe Fitzgerald. In schimb, Monroe a promis ca isi va face cate o aparitie in fiecare noapte in clubul de noapte.

Aceasta a fost foarte buna la inima. Marilyn Monroe si-a petrecut viata la Hollywood facand numeroase donatii anonime catre zeci de acte de caritate, inzlusiv catre Asociatia Sclerozei Multiple si catre Fundatia contra Artritei. De asemenea, aceasta era cunoscuta pentru faptul ca isi facea timp sa stea si cu copiii si sa aiba grija de ei.

One Reply to “Un model in viata: Marilyn Monroe”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *