cutter plotter

Utilitatea unui cutter plotter

iunie 15, 2015

cutter plotterTehnologia de taiere cu laser se refera la utilizarea unui fascicul cu laser pentru taierea diferitelor materiale pe anumite modele. Aceasta tehnologie a dus la inventia numeroaselor procese industriale care au redefinit si imbunatatit viteza productiilor din fabrica si rezistenta aplicatiilor industriale de fabricatie.

Decuparea materialelor in mod profesionist

Decuparea sau taierea cu laserul este in ziua de azi o tehnologie relativ noua. Puterea unui laser sau a radiatiilor electromagnetice este folosita pentru taierea materialelor de diverse rezistente. Aceasta tehnologie este mai ales folosita pentru a accelera procesele de producere in linie din fabrici. Utilizarea de fascicule cu laser pentru aplicatiile industriale este mai ales practicata in aplicarea materialului structural.

Comparativ cu taierea sau decuparea mecanizata, decuparea cu laser  nu contamineaza materialul, datorita lipsei de contact fizic. De asemenea, jetul fin de lumina imbunatateste precizia, un factor care este foarte important  in aplicatiile industriale. De vreme ce nu exista o uzura a dispozitivului in cauza, jetul de lumina computerizat reduce sansele ca materialul scump sa fie expus la caldura ridicata sau la modificare.

Procesul de functionare a unui cutter plotter

Procesul in sine de decupare a materialului se face cu ajutorul unui cutter plotter profesional care emite un fascicul de lumina cu laser asupra suprafetei in cauza, ce se doreste a fi taiata in forme si modele diverse direct si fara ajutorul vreunui software anume. In functie de materialul care se doreste a fi taiat, latimea unui fascicul de laser este ajustata. Diferitele metode utilizate in acest proces includ si vaporizarea, topirea, suflarea si arderea, trasarea, taierea la rece si arderea.

Taierea cu laserul este o aplicatie industriala obtinuta prin utilizarea unui dispozitiv cu laser asemenea unui cutter plotter pentru emiterea  radiatiei electromagnetice prin intermediul emisiilor stimulate. Lumina rezultata este emisa prin intermediul unui fascicul cu o divergenta scazuta. Se refera la utilizarea unei surse directe cu laser de mare putere pentru taierea unui tip de material intr-o anumita forma dorita. In cadrul sectorului industrial, aceasta tehnologie  este folosita foarte des pentru arderea si vaporizarea materialelor cum ar fi colile si barele din metale grele si a componentelor industriale  de diferite dimensiuni si rezistente.

Avantajul utilizarii acestei tehnologii tine de faptul ca mizeria si impuritatile sunt date la o parte de un jet de gaz dupa ce modificarea in cauza a fost efectuata, oferindu-i materialului in cauza o suprafata finisata de calitate. Aceasta tehnologie de uz a cutter plotter-elor a facut acum posibila taierea si decuparea oricui tip de suprafete de material cu mai putina investitie  de timp si forta omeneasca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *