viata dupa facultate

Viata dupa facultate

septembrie 1, 2014

Experienta personala m-a facut sa realizez o serie de lucruri legate de viata de dupa facultate, lucruri pe care nu mi-as fi dorit sa le aflu, dar care inevitabil se intampla mai ales dupa ce o etapa din viata ta s-a incheiat si o alta incepe.

Un job este mai greu de gasit

Chiar daca te straduiesti din rasputeri sa iti gasesti ceva de lucru, sa te muti de acasa si sa incepi o noua viata pe cont propriu, nu este atat de usor sa fii angajat din prima, decat daca devii angajat in afacerea familiei sau a unor rude de-ale tale.

Eu sustin ca am stat exact sase luni pe tusa pana sa mi se ofere sansa de a lucra intr-un mediu placut, alaturi de profesionisti de la care am numai de invatat si inca mai presus de atat, in domeniul in care m-am specializat.

Nu este foarte usor sa iti gasesti de lucru, daramite in domeniul tau de specializare, de aceea este recomandat macar sa aplici si sa depui un dosar pentru ajutorul de somaj acordat celor ce termina un ciclu de studii. Eu asa am facut si mi-a fost oarecum de ajutor.

Prietenii din facultate nu-ti vor fi prieteni si in viata de dupa facultate

Daca poti spune asa, totul pare roz in facultate atunci cand colegii iti devin si prieteni si alaturi de care iti petreci timpul mereu. Acestia insa nu iti vor ramane la fel de aproape si dupa ce vei termina de studiat. Fiecare se indreapta in alta directie si fiecare isi urmareste interesele proprii.

Unii se muta in alt oras, altii continua studiile, tu pleci din orasul in care ti-ai petrecut cel putin 3 ani de viata iar relatiile dintre voi se destrama. Nu este tocmai usor de inteles si de dat crezare unui asemenea lucru, insa in majoritatea czurilor asa se intapla si este bine sa stii din timp la ce sa te astepti, astfel incat sa iti consolidezi relatia cu prietenii colegi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *