Vlad III

Vlad al III-lea numit Tepes

iulie 15, 2015

Vlad IIIIn ciuda resurselor sale limitate si a pozitiei sale precare impotriva tarilor dusmane, Vlad Tepes a initiat cateva infrangeri umilitoare in fata Imperiului Otoman, cea mai faimoasa victorie impotriva turcilor fiind „Atacul din Noapte”, unde 15.000 de trupe inamice au fost ucise de armata lui Tepes. Sultanul Mehmet II chiar a remarcat ca este relativ imposibil sa infrangi un domnitor atat de grozav, atunci cand a vazut o padure intreaga de cadavre trase in teapa.

Vlad III sau Vlad Tepes era un crestin devotat si succesul sau chiar  dus la faptul ca a fost numit de Papa drept un cruciat al crestinatatii. Vlad chiar a dorit sa fie canonizat drept sfant si odata chiar a tras in teapa un preot pentru ca a zis ca acest lucru este practic imposibil. In timpul domniei sale, fiecare delict, fie ca era vorba despre minciuna, hotie, adulter, incest sau crima, era judecat de mana de fier a lui Vlad Tepes. Metoda sa preferata de pedeaspsa era trasul in teapa, insa punea de asemenea ca oamenii sa fie jupuiti de piele, scalpati, fierti, prajiti si punea ca oamenii sa se manance intre ei.

Trasul in teapa este o metoda dura si dureroasa de a ucide pe cineva, in care un tarus lung de lemn era inserat in corpul cuiva in una dintre extremitati, mai apoi tarusul fiind invartit in mod vertical pentru ca acel om sa sufere timp de cateva ore sau zile intregi, pana cand moare. Era avuta grija de asemenea si ca acest tarus sa nu fie prea ascutit astfel incat oamenii trasi in teapa sa nu moara prea repede, lucru pe care Vlad il verifica de unul singur.

Acest domnitor ura leneveala si odata a invitat sute de cersetori pentru un festin la el in castel. I-a hranit bine pe timp de noapte, pana cand brusc Vlad i-a intrebat daca isi doresc ca cersitul sa se sfarseasca si sa duca o viata de lux. Normal ca atunci cand acestia au raspuns afirmativ, a pus ca toate usile sa fie inchise din afara si a dat foc castelului panas-a facut scrum cu tot cu cersetori inauntru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *